1403-02-31 9:16 قبل از ظهر
آشنایی با سموم کشاورزی

آشنایی با سموم کشاورزی و کاربرد آن ها

استفاده از سموم کشاورزی یکی از موثر ترین و کاربردی ترین راه‌ها برای کاهش آفات است که با استفاده درست باعث افزایش بهره برداری و تولید محصولات کشاورزی می‌شود. سموم دفع آفات به دو دسته کلی یا محدود یا طبقه بندی نشده تقسیم می‌شوند .

کشت نیوز، آفتکش‌ها از مواد فعال و بی اثر تشکیل شده‌اند. برای توزیع تجاری محصولاتی که از سموم کشاورزی استفاده می کنند ، الزامات مشخصی برای برچسب‌گذاری وجود دارد.

مواد موثره موادی هستند که به آفت آسیب می رسانند ، طبق قانون فدرال این مواد لازم است که روی مواد بسته بندی شده مشخص باشد. مواد بی اثر نیازی به برچسب گذاری نیستند زیرا آسیبی ایجاد نمی کنند ، آنها معمولاً به عنوان یک حلال در محلول وجود دارند. (مواد بی اثر لزوماً غیر سمی نیستند). همه سموم دفع آفات قبل از فروش یا توزیع باید در EPA ثبت شوند. بسیاری از آزمایشات و الزامات مربوط به اثرات احتمالی سموم دفع آفات برای تأیید وجود دارد.

سموم کشاورزی

سموم دفع آفات می توانند به طرز باورنکردنی مفید واقع شوند و مسلماً تولید مواد غذایی را افزایش می دهند. آنها برای نجات محصولات سیب زمینی ایالات متحده در طی دهه 1940 از آفات حشرات و قارچ‌ها و همچنین کنترل شپشک گلدان در السالوادور در سال 1953 از اهمیت زیادی برخوردار بودند.

با این حال ، بسیاری از اوقات اثرات مخرب آنها بیشتر از اثرات مثبت است. آفت کش‌ها می توانند برای بدن انسان و سایر موجودات زنده بسیار خطرناک باشند، زیرا به عنوان یک سم طراحی شده‌اند.

استفاده از سموم دفع آفات پس از جنگ جهانی دوم متداول شد زیرا بخشی از تلاش های جنگی تحقیق علمی در مورد روشی برای پایان دادن به گرسنگی بود ، به عنوان مثال آفت کش‌ها و افزایش بهره وری و در دسترس بودن تولید مواد غذایی با کمک آنها.

در حال حاضر تخمین زده می شود که هر ساله 3.2 میلیون تن سموم دفع آفات استفاده شود. در تهیه بسیاری از سموم کشاورزی از ترکیباتی مانند مونو آمونیوم فسفات، تری اتانول آمین، پارافین و… استفاده می شود تا علاوه بر خاصیت سمی که داشته باشد بتواند برخی منابع مورد نیاز خاک را فراهم کند.

سموم کشاورزی کشنده انسان

روش های متنوعی برای اندازه‌گیری سمیت مواد شیمیایی وجود دارد .دز کشنده صددرصد یا Ld50 فاکتور اصلی تعیین کننده میزان سمیت و کشندگی است . فاکتور Ld50 یعنی شدت سمیتی که از طریق جذب پوستی و دهانی برای کشتن 50 درصد کل حیوانات تحت آزمایش نیاز است. با توجه به اینکه تفاوت وسیعی در پاسخ به سم بین گونه‌های مختلف موجودات زنده وجود دارد.میتوان گفت دز آفت‌کش ، تا حدودی برآمد مسمومیت ایجاد شده بوسیله سم را تعیین می‌کند.

اگر دز بالاتری از سم جذب بدن شود مسمومیت بوجود آمده نه تنها در ترکیبات نسبتا سمی بلکه برای ترکیبات با سمیت پایین نیز جدی خواهد بود.اساس ایمنی استفاده از آفت‌کش‌ها کنترل دز ا ست.

بروز علائم ناشی از مسمویت با سموم گیاهی علاوه بر دز به مدت قرارگیری در معرض سم نیز بستگی دارد.

برای اکثر آفت‌کشها اثرات سمی مشاهده شده از تماس کم با سم ممکن است کاملا متفاوت از تماسهای تکراری با سم باشد. بیشتر علائم تماسهای تکراری با سم به آرامی توسعه می‌یابند و در بیشتر موارد ممکن است علائم مسمومیت مشابه با علائم بیماری‌های مزمن باشد که تشخیص اینکه مورد مسمومیت است یا بیماری را با مشکل مواجه می‌سازد.

انتقال سموم کشاورزی

عموما در محیط هایی که کشاورز از اثرات مخرب نشت سموم دفع آفات آگاهی کم دارد هدر می رود. بدون مقررات و اعمال قانون ، این سموم دفع آفات به راحتی می توانند از مناطق مورد نظر خود دورتر پخش شوند. این امر خصوصاً در کشورهای در حال توسعه معمول است. سموم دفع آفات به راحتی توسط آب باران به رودخانه‌ها منتقل می‌شود.

آفت کش‌ها از طرق مختلف به انسان یا موجودات دیگر منتقل می شوند. تقریباً غیرممکن است که سموم دفع آفات فقط بر محصول مورد نظر تأثیر بگذارد.

باد

یکی از روش های انتقال سموم کشاورزی باد است. باد سموم دفع آفات را می گیرد و می تواند آنها را به مزارع دیگر یا رودخانه‌ها ببرد.

جذب خاک و انتقال از طریق میکروارگانیسم ها

می تواند به خاک جذب شده و سپس توسط ارگانیسم های دیگر جذب شود و یا می تواند آب سطحی و زیرزمینی را که از طریق آن عبور می کند آلوده کند. سپس توسط گیاهان جذب می شوند که برای رشد گیاهان مضر است.

باقی مانده روی گیاهان

– آنچه جذب نمی شود ، معمولاً روی سطح باقی می ماند و به عنوان رواناب سطحی به جریان‌ها می ریزد. این ماده در آب حل شده و سپس توسط گیاهان و حیوانات قابل جذب است. این جریان‌ها بعنوان مخزن سموم دفع آفات با میزان فراوانی نسبتاً زیاد در نظر گرفته می شوند.

ورود سموم کشاورزی به محیط زیست

سموم دفع آفات به طور مكرر به آبهاي سطحي و زيرزميني جهان وارد مي شوند .سموم کشاورزی از طريق جريان باد ، بارندگي ، رواناب و شستشو به جريان‌ها وارد مي شوند. اين سموم مي توانند در يك سطح جمع شوند. منبع آب مانند دریاچه، جویبار یا حوضچه، آنها همچنین می‌توانند از آب خارج شوند و در ذخایر آب زیرزمینی مانند مخازن قرار گیرند.

خطرات سموم کشاورزی برای محیط زیست

سموم کشاورزی از طریق استفاده مستقیم توسط انسان بر روی گیاهان به زنجیره غذایی وارد می شوند. پس از جذب توسط گیاهان یا حیواناتی که گیاهان را می خورند ، پس مانده می شوند. حداکثر میزان باقی مانده برای محصولات و حیوانات وجود دارد. همچنین وقتی ارگانیسم آبی را که حاوی آفت کش های رواناب و محلول است ، به بدن می رساند ، می تواند مورد استفاده قرار گیرد. این را می توان به انسانی که ماهی می خورد نیز بیشتر تعمیم داد. راه آسان تری برای انسان برای خوردن سموم دفع آفات مستقیماً از طریق آب آشامیدنی آلوده از آن جریان های آلوده است.

تأثیرات آن بر سلامت انسان

تخمین زده می شود که 2.2 میلیون نفر به دلیل قرار گرفتن در معرض آفت کش های کشاورزی در معرض خطر باشند ، اکثر این جمعیت در کشورهای در حال توسعه مستقر هستند.

آفت کش‌ها می توانند از طریق استنشاق، بلع یا نفوذ پوست از طریق پوست وارد بدن انسان شوند. کسانی که با آفت کش های کشاورزی کار نمی کنند اگر لباس مناسب نپوشند یا تجهیزات شکسته و نشتی نداشته باشند بیشتر در معرض خطر هستند. اکثر شهروندان متوسطی که تحت تأثیر سموم دفع آفات هستند، از طریق مصرف غذایی که به یک سموم دفع آفات آلوده شده است، سموم دفع آفات را دریافت می کنند.

“در سال 1958 ، همه اعضای خانواده یک رئیس محلی که یک کشاورز برجسته کاکائو در Okebode در جنوب غربی است نیجریه پس از خوردن گیاه زیر برگ گیاه زراعی کاکائو که قبلاً توسط لیندان پاشیده شده بود در بیمارستان بستری شد. در سال 2004 ، ممکن است بقایای سموم آفت کش کاربوفوران در چندین دسته رشته تولیدی در نیجریه منجر به 23 مورد گزارش شده از استفراغ و یک مورد مرگ شود.

طبقه بندی آفت‌کش‌ها

تنوع زیاد آفت‌کش‌های موجود دلیل مهمی برای لزوم طبقه بندی انها به شیوه مناسب میباشد . اغلب این دسته بندی‌ها بر اساس فاکتور های مختلفی از جمله نوع آفت هدف، عملکرد افت کش ، نوع ماده شیمیایی و میزان سمیت آن است.

معمولا آفت‌کش‌ها بر اساس نوع افت هدف به سیزده نوع طبقه بندی میشوند حشره کش‌ها ، علف کش‌ها، جونده‌کش‌ها، قارچ‌کش‌ها، کنه کش‌ها ، جلبک کش‌ها، پرنده‌کش‌ها، باکتری کش‌ها، کرم‌کش‌ها، حلزون‌کش‌ها فنماتودکش‌ها، ماهی‌کش‌ها و تعدیل‌کننده‌های رشد که بر روی گیاهان و حشرات اثر گذار است.

کد تخفیف خرید محصولات را از دست ندهید !!!!